Жако в CITES I: На животновъдите няма да бъде разрешено да продават потомство на птици с неизвестен произход

Какви плодове и зеленчуци са най-подходящи за папагалите
януари 30, 2017
Ръчно хранене на бебета Синьо Жълти Ара излюпени 12,14, 18-05 /2019/
септември 13, 2019

Жако в CITES I: На животновъдите няма да бъде разрешено да продават потомство на птици с неизвестен произход

Няма съмнение че от Нова година насам търговията с Жако ще бъда много по-ограничена в сравнение с преди. Във връзка с преквалифицирането на този вид от Cities Appendix II към Cities Appendix I , всички собственици на Жако в Чешката Република ще се наложи да кандидатстват за освобождаване в случай, че решат да продадат птица.

Тази новина не е изненадваща и се очакваше, тъй като същия закон се отнася и за всички останали видове от Cites I. Да,обаче, само развъдчици,които могат да удостоверят произхода на родителите,ще получат този документ. На собствениците на птици с недоказан произход няма да бъде разрешено да продават малките на такива двойки родители. „Доказването на произхода ще бъде при напълно следване и спазване на закона, касаещ го“. Човекът трябва да предостави документ , който потвърждава вноса от предишния собственик. Ако човекът е получил птицата чрез внос от страна извън европейския съюз, тогава е налице необходимостта от разрешение от Cites.

Собствено поколение може да бъде доказано чрез картотекиране в „развъден дневник“ , който трябва да се съхранява от всички собственици на Cites II, заявиха представители на Чешкото министерство по околната среда. В момента на регистрация, птиците трябва да имат поставени затворени пръстени с микрочип.

0
    0
    Вашата количка
    Количката е празнаКъм магазина