Четири Ара Лир бебета, бяха излюпени в зоологическата градина на Сан Паоло

Какви плодове и зеленчуци са най-подходящи за папагалите
януари 30, 2017

Четири Ара Лир бебета, бяха излюпени в зоологическата градина на Сан Паоло

Отне 29 години да се развъди рядката синя ара Лир в зоопарка на Сао Пауло. През последната година,зоопарка отгледа първата птица. През същата година се развъдиха още четири бебета. Две бяха излюпени през февруари, а останалите през април. Всичките 4 млади птици бяха от люпило на една и съща развъдна двойка, която се разлегна през третата половина на тази година. Бебетата бяха отгледани по изкуствен начин от служителите на зоопарка. Новината беше първо отразена от бразилския Tv Globo 1.

Младите папагали ара Лир получиха техните имена. Тези,излюпени февруари са Беницио и Бенедикт, а тези от април-Бенджамин и Флора. Първата отгледана птица от миналата година получи името си от посетителите-Теобалдо. Зоопаркът в Сао Пауло развъжда този вид в продължение на 30 години. Първата птица става част от колекцията птици през 1986 година. Отне 10 последващи години да се отгледат още птици и да се създаде развъдна група.

В момента има 12 Ара папагали, отгледани в този зоопарк. Институцията е член на проекта за опазване на поколенията на птиците ара , менажиран от Cemave.