Африкански Сив Жако

Синьо-Жълт Ара
януари 9, 2017
Show all

Африкански Сив Жако

(Жако) Psittacus е род африкански папагали в подсемейство палеотропични папагали. Има два вида Жако: конгоански- африкански сив папагал Жако (Psittacus Erithacus Erithacus) и по малкият на ръст сив африкански папагал жако (Psittacus Erithacus Timneh) .

В продължение на много години, Конго африкански сив папагал и Timneh африкански сив папагал са били класифицирани като подвидове ; първият номинира последният като Пoд вид Timneh . Въпреки това, през 2012 г. са били признати като отделен вид от BirdLife International , въз основа на генетични , морфологични , оперение и вокални разлики.

Тези папагали са намерени в първични и вторични дъждовнит гори на Западна и Централна Африка. Те са едни от най- интелигентните птици в света. Те се хранят предимно със палмови ядки, семена, плодове и листни, царевични култури , но са наблюдавани също да ядът охлюви и червей . Тяхната уникална склонност и способност да имитират говор и други , различни звуци ги прави най популярни домашни любимци.

Характеристики
( Psittacus Erithacus Erithacus ) Африканският сив папагал от Конго Psittacus Erithacus Erithacus е класифициран като застрашен (EN) на IUCN червен списък (1) и от октомври 2016 година е в списъка на Приложение I на CITES

Той достига дължина до 34 см и Тегло от 400 до 600 гр. според индивида .
Подобно на  големите видове папагали, жакото са дълголетни птици. В книгата на рекордите на Гинес е изброен сив папагал, зa който се твърди, че е живял в плен в продължение на 72 години, като най-дълго живеещите образец за вида.

Поведение – Емоционалност
Psittacus показват в тяхното поведение, неврофизиология и невроанатомията, удивителен случай на паралелна еволюция на съзнанието. Доказателство за човекоподобни нива на съзнание най-драматично се наблюдават в африканските сиви папагали.
– Декларацията на Кеймбридж за съзнателност:
За разлика от други папагали, дивите африкански жако папагали са документирани в моментите на имитиране на гласовете на няколко други видове. Изследванията на Irene Pepperberg с отглеждани в плен Жако , и по-конкретно птица на име Алекс,научно доказват, че Жако притежават способността да свързват прости човешки думи с техните значения, и да прилагат интелигентно абстрактните понятия за форма, цвят, номер, нулев смисъл и т.н. Според Pepperberg и други орнитолози, те изпълняват много познавателни задачи на ниво делфини, шимпанзета, и дори малки деца. Точно колкото Алекс може да разпознава предмети, толкова може да изразява и собствените си желания, което предполага, че Африканските жака правят разлика между външни особености и чувства. Като цяло, доказано е, че африканските сиви жака могат относително бързо да се учат, въпреки че са ограничени до по-елементарни и средностатически нива на мислене. Те са доказали, че са в състояние да правят логични изводи, но точно както е при маймуните, имат различни индивидуални различия в интелигентността. Например, в един експеримент, където храна е била скрита под чаши, Африканското сиво жако е показало, че ясно може да идентифицира къде точно се намира храната ако тя първоначално му е била показана.

Връзка с хората
Тези интелигентни птици са може би най интересните домашни любимци .

Всеки собственик на африкански сив папагал трябва да очаква да чуе редовните звуци на микровълнови печки, телефони, будилници, видео игри, и други , както и капеща вода, диви птици, както и всеки друг звук чуван често от папагала. Жако дори са били известни, с това че повтарят ругатни които са чувани от собственик, дори и след като вече не живеят с този собственик. Жако също имат способността да имитират, и правят разлика между различните гласове които чуват .
Въпреки тези страхотни качества те изискват специален ангажимент от техните собственици да предоставят по често едни взаимодействия и внимание . Те трябва да се отглеждат, хранят здравословно и да бъдат стимулирани и заети от хора и играчки или те могат да придобият саморазрушително поведение. Жакото изискват големи клетки, различни-разнообразни диети, които включват пресни храни, както и изобилие от безопасни и дъвчащи играчки. Ако не се имат предвид тези елементи, папагалите могат бързо да развиват неприятни поведения и в крайна сметка може да развият здравословни и психологични проблеми (като скубане на пера ), които са трудни за преодоляване.
Има дълга история на тези папагали които са присъствали в домовете като домашни любимци от страна на древните гърци , богати римски фамилии, крал Хенри VIII , португалски моряци и др.

 

МОЛЯ ИМАЙТЕ ПРЕДВИД ЧЕ ИНФОРМАЦИЯТА ТУК Е НАСОЧВАЩА

Всичко необходимо за здравословното хранене и цялостният здравословен подход и грижата за папагал Жако

 

Ние от развъден център  Папагалска Къща разбираме колко специално място заемат папагалите Жако в сърцата на техните собственици. Като специалисти в здравословното хранене на папагали Жако, искаме да ви предложим всичко необходимо за здравословното хранене и грижата за вашите пернати приятели на безупречна за качеството си изгодна цена. Папагалът Жако е известен със своята интелигентност и ненадмината способност да говори, което го прави не просто домашен любимец, а истински член на семейството. За правилното хранене на папагалите Жако предлагаме богат избор от специализирани храни, които отговарят, конкретно на техните нужди. Цената на нашите продукти за хранене на папагал Жако, както и цялостният здравословен подход е формирана така, че качеството винаги да е на първо място. Нашата цел е да предоставим на клиента всичко необходимо за здрав и щастлив папагал Жако, при това на добра цена.

 

При нас ще откриете разнообразие от качествени храни, богати на витамини , минерали, фибри, протеини, и всичките необходими здравословни компоненти, необходими за доброто развитие и здраве на папагалите Жако на добра цена. Освен това предлагаме и различните аксесоари за хранене на бебета  папагали Жако на изгодна цена, които допълнително улесняват процеса. Съветваме нашите клиенти винаги да обръщат внимание на цената спрямо качеството на продуктите за отглеждането, развъждането и  хранене на папагал Жако.

 

За нас развъдникът Папагалска Къща е място, където любовта към папагалите Жако се превръща в професия. Всеки, който иска да приветства у дома си говорещ папагал Жако, трябва да знае, че отглеждането му изисква търпение и посвещение. Нашият опит в развъждането, грижите и здравословното хранене на папагали Жако ни позволява да споделим с вас най-добрите практики и продукти, които ще направят живота на вашето пернато съкровище вълшебен.

 

 

Защо да се доверите именно на нас при нужда от продукти за папагал Жако

 

Като професионалисти, присъствали на редица европейски папагалски конференци, посветени на здравословно хранене и цялосно здравословно отношение към папагалите Ара и Жако ние сме посветени на нашите клиенти, като ги насочваме, съветваме и водим в избора на храна, витамини, аксесоари и всичко необходимо за здравословното хранене на папагал Жако и Папагал Ара. Изборът на правилните продукти за вашите папагали Жако на добра цена може да бъде предизвикателство, но ние от Папагалски Рай сме тук, за да ви улесним. С гордост можем да кажем, че сме различни от конкурентите си с предлагането на продукти за папагали Жако с високо качество на конкурентни цени. Нашата специализация в храненето и грижите за папагалите Жако ни позволява да предложим на клиентите си на изгодна цена точно това, от което се нуждаят техните птици – от висококачествена храна до аксесоари и клетки.

 

В нашия каталог ще откриете широка гама от продукти за хранене на папагали Жако на изгодна цена, които са специално създадени да отговарят на диетичните им нужди. Ние знаем, че цената на продуктите за папагал Жако е важен фактор за нашите клиенти, затова предлагаме продукти за папагал Жако, които са достъпни и на справедлива цена.

 

Не само, че предлагаме всичко необходимо за храненето и грижата за папагал Жако на конкурентна цена, но и предоставяме консултации и съвети за обучението за говоренето на тези удивителни птици. Нашата мисия е да подпомогнем развъдника на здрави и щастливи папагали Жако, като същевременно поддържаме високо ниво на удовлетвореност сред нашите клиенти.

 

Избирайки развъден център  Папагалска Къща, вие избирате партньор, който разбира и споделя вашата страст към папагалите Жако. Ние сме тук, за да ви подкрепим във всяка стъпка от грижите за тези великолепни птици, предоставяйки продукти и услуги, които отговарят на високите ви изисквания.

 

 

Продукти за папагал Жако, отговарящи на строги стандарти за качество и безопасност

 

В развъден център  Папагалска Къща разбираме, че всеки папагал Жако е уникален и заслужава специално внимание. Ето защо предлагаме разнообразие от продукти и услуги, които да задоволят индивидуалните нужди на вашия пернат приятел. Без значение дали сте начинаещ собственик или опитен любител на папагали, нашият онлайн магазин предлага всичко, от което се нуждаете за здравословното хранене и обучението на вашия папагал Жако на изгодна цена.

 

При нас ще откриете широка гама от продукти за хранене на папагал Жако на изгодна цена, включително специални смеси, богати на всички необходими витамини и минерали. Цената на тези продукти за хранене на папагал Жако е съобразена с високото качество, което гарантираме. Важно е да подчертаем, че правилното хранене на папагал Жако  е ключово за поддържането на доброто здраве и дълголетието му.

 

Освен това предлагаме различни аксесоари и играчки, които са създадени да стимулират умствената активност на вашите папагали и да им осигурят щастлив и забавен живот. Съвместно с Магазинът Папагалски Рай сме посветили време и ресурси, за да се уверим, че всеки продукт, който предлагаме, отговаря на строги стандарти за качество и безопасност.

 

 

Отзиви от доволни клиенти за нашите продукти и услуги, свързани с папагалите Жако

 

В развъден център  Папагалска Къща сме горди с многобройните положителни отзиви от нашите клиенти, които споделят своите истории и преживявания с папагалите Жако. Истории от клиенти, разказващи за своята вълнуваща връзка с папагал Жако, който е станал не просто домашен любимец, а част от семейството. Тези клиенти споделят как продуктите за хранене от нашият папагалски магазин Папагалски Рай са помогнали на техния папагал Жако да бъде по-здрав и енергичен от всякога. Немалко хора ни изпращат също така благодарности за индивидуализираните съвети, които са получили от нас за обучението на говорещия си папагал Жако.

 

В развъден център  Папагалска Къща сме се посветили на отглеждането и грижата за папагали Жако, за да ви предложим всичко необходимо за тяхното благополучие. Нашата мисия е да поддържаме вашите папагали здрави и щастливи, като ви предоставяме висококачествени продукти за папагал Жако на най-добрите цени чрез нашият папагалски магазин. Разгледайте нашия богат асортимент от специализирана храна, аксесоари и играчки, създадени специално за папагали Жако, и се възползвайте от нашите промоционални предложения.

 

Наясно сме, че вашият папагал Жако е повече от домашен любимец – той е член на семейството. Ето защо предлагаме само продукти, които ние бихме използвали за собствените си птици. Важно е да знаете, че винаги можете да разчитате на нас за професионални съвети и подкрепа. Ако имате нужда от помощ при избора на продукти или имате въпроси относно отглеждането и храненето на папагал Жако, нашият екип от експерти е на разположение да ви предостави безплатна консултация.

Не изпускайте възможността да направите живота на вашия папагал още по-радостен и здравословен.

 

За контакти с нас и при нужда от консултации за цялостната здровословна концепция, хранене на папагали, здравословна храна за папагали, витамини и добавки за папагали, клетки за папагали и правилният им избор, не се колебайте да се свържете със специалист от Папагалски Рай, на посоченият тел: 0877995553

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0
    0
    Вашата количка
    Количката е празнаКъм магазина