Синьочела Амазона

Ара Арлекин
май 1, 2020
Синьо-Жълт Ара
януари 9, 2017
Show all

Синьочела Амазона

 

Описание

Синьочела Амазона (Amazona aestiva xanthopteryx) са едни от най-добре говорещите папагали. Безспорно те са едни от най-забавните и комични птици в света на пернатите. С тяхното блестящо и цветно оперение, и екстровертен и комичен характер те определено привличат вниманието на всеки един човек, който за първи път иска да има пернат приятел!
Те са изключително социални и любвеобвилни !! Синьочела Амазона, обожават да прекарват време сред компанията на хора, това ги прави подходящи за домашен любимец.
В дивото, Амазоните се срещат в Боливия, Бразилия, Парагвай и Северна Аржентина, достигайки до Буенос Айрес.
Много енергични и весели Синьочела Амазона са артистични по природа, обичат да бъдат центърът на внимание, когато са сред хора, и когато са добре социализирани те биха прекарвали голяма част от времето със семейството, но разбира се ще имат някой любим човек.
По време на размножителния период, мъжките могат да станат раздразнителни и териториални. Този вид амазони  Синьочела Амазона, е най-спокоен сред всичките си събратя и може да бъде зает със гризането на някоя играчка или подреждането на своето оперение с часове. Гласовити и винаги певчески настроени! Синьочела Амазона вокализират доста често и когато искат да привлекат вниманието ви, могат да бъдат наистина шумни.
Два пъти дневно – при изгрев и вечер преди залез, те крещят, пеят и изпълняват репертоара си от думи в порядъка на около 10 минути, като това е техен естествен ритуал в природата за събиране на ятото.
Синьочела Амазона, са високо интелигентни птици и се нуждаят от достатъчно внимание ежедневно, за да се чувстват добре и да бъдат здрави. В повечето дейности, като например гледане на телевизия, хранене, чистене или пък четене на книга, вашата Синьочела Амазона би се радвала да вземе участие и да бъде заедно с вас.
Добре изработена дървена кацалка, наподобяваща дърво, би била наистина добро занимание за вашата амазона. Със сигурност ще ви забавлява със своите катерачески и акробатични умения.
В дивото Синьочела Амазонасе хранят с плодове, листни пъпки и цветове, както и с различни семена и ядки. Както висчки останали папагали, така и този вид в домашни условия се нуждае от балансирана и питателна хранителна диета. Диетата за  Синьочела Амазона трябва да включва 50% висококачествена гранула, 50%  покълнали семена,плодове и зеленчуци под формата на питателни салати. А сухите семената и ядките могат да бъдат предлагани като лакомство или награда, по време на обучението на птицата.
Банята е едно от техните любими занимания, за това душът или достатъчно голям съд с топла вода би бил истинско удоволствие за тях. Също така добре е да имат различни и интересни играчки, с които да се занимават, когато стопанинът отсъства.
Ако се нуждаете от съвет за правилното, здравословно хранене и отглеждане на вашият любимец, не се колебайте да се свържете с нас на посочените по горе телефони или  контактни форми. С удоволствие ще се отзовем!
Свържете се с нас и направете запитване за наличност на бебе Синьочела Амазона 🙂
0
    0
    Вашата количка
    Количката е празнаКъм магазина