Синьо-Жълт Ара

Синьочела Амазона
януари 11, 2017
Африкански Сив Жако
януари 9, 2017
Show all

Синьо-Жълт Ара

 

Красиви, завладяващи, интелигентни и величествени, синьо-жълтите ари са едни от най-популярните големи папагали. Тези ярко оцветени красавици могат да ви очароват не само със своята красота, а и със своите характер и чар.
Те са едни от най-разпознаваемите птици по света и често биват предпочитани за домашни любимци.
В природата синьо-жълтият ара (Ara ararauna) се среща във влажните гори на амазонската джунгла, разпространени са от източната част на Панама до Бразилия и северен Парагвай. Те са застрашен вид и тяхното изчезване се дължи на изсичането на горите в Централна Америка, унищожаването на техните естествени хабитати и незаконната контрабанда на редки видове птици.
Достигат дължина до 85 см и тегло 900 – 1100 г. Горната част на оцветяване е
Синьо-жълтата ара като домашен любимец
Техният общителен и любвеобвилен характер ги прави чудесни домашни любимци. А интелигентността им, желанието им за учене и способността да произнасят човешка реч са един голям плюс.
Когато са добре социализирани, те се разбират отлично с различни хора и животни. Синьо-жълтият ара е птица, която може да бъде научена на много различните трикове, с които да забавлява своите стопани.Те имат наистина силен и оглушителен глас, който може да не се хареса на съседите ви. Също така обаче тези птици лесно могат да бъдат научени да говорят. Обучението им не е трудно, стига да бъдете достатъчно търпеливи и последователни. Могат да развият речник от около 30 думи и различни фрази. Предвид яснотата на гласът им, те са смятани за едни от най-добре говорещите папагали.
Както всички останали видове ари, така и синьо-жълтите се нуждаят от ежедневно внимание от своят стопанин. Те са социални птици и изграждат много силна връзка със своето семейство, за това комуникацията и ежедневната игра с тях са от съществено значение.
Дъвченето и гризането са част от техните навици, за това трябва да им бъдат предоставени различни дървени играчки и катерушки, с които да се забавляват и да тренират клюна си,който е машина за унищожаване на дърво.
В домашни условия синьо-жълтата ара трябва да получава разнообразна диета, състояща се от възможно най-много пресни плодове и зеленчуци. Както и от висококачествена гранулирана храна, към която може да добавяте здравословни покълнали семена .
Тъй като големите Ара имат необходимост от по-високи нива на полезни мазнини е правилно да предлагате голямо разнообразие от  ядки като най полезни за тях са: Макадамия, Кашу, Бразилски орех, Обикновен орех, Бадеми, Лешници.
Ако се нуждаете от съвет за правилното, здравословно хранене и отглеждане на вашият любимец, не се колебайте да се свържете с нас на посочените по горе телефони или  контактни форми. С удоволствие ще се отзовем!

 

 

 

 

 

 

 

0
    0
    Вашата количка
    Количката е празнаКъм магазина