Ара Арлекин ( Harlequin Macaw )

Еклектус ( Eclectus Parrot )
май 2, 2020
Синьочела Амазона (Blue-Fronted Amazon)
януари 11, 2017
Show all

Ара Арлекин ( Harlequin Macaw )

 

Арлекиновият ара е хибриден вид папагал развъден в плен чрез кръстосване на Зеленокрила и Синьо жълта Ара (Ara Chloropterus×Ara Аrarauna).
Продължителността на живота им варира между 40 и 60 години или повече. Арлекиновият ара е един красив и популярен хибрид на папагалите Ара, което го прави отличен избор за домашен любимец подходящ за всеотдайни хора с опит в отглеждането на папагали. Ако вие нямате опит и досега не сте отглеждали папагал ние от Parrot House ще  ви запознаем максимално с начина на отглеждане и нуждите на този вид папагали. Думата „Арлекин“ има две значения, които отлично подхождат на характера на тези птици! В едното си значение думата „Арлекин“ означава – шегаджия или клоун, а в другото си значение отлично описва външният им вид – папагал, който е изписан с цветовете на дъгата. Видовете от които произлиза Арлекиновият ара имат добри речеви способности и се славят с високата си интелигентност. Смело можем да заявим че Ара Арлекин е може би най любвеовилният папагал, който се превързва силно към цялото семейство.  Те могат лесно да бъдат научени на различни трикове като – танцуване, донасяне на някакъв предмет, помахване с крак, идване по команда и много други стига да вложите достатъчно страниe и време.
Все пак няма две едни и същи птици като характер. Но те обикновено са вид който е описан като забавен, приятелски настроен и в голяма степен те са комични. Добре е да бъдат социализирани с всички членове на семейството и различни видове животни от самото начало. Всички папагали по природа са доста шумни, но Ара е птица която има наистина силен глас, който се чува от далеко. Въпреки това Ара могат да бъдат изключително спокойни и тихи в сравнение с много по-малки видове папагали. Ако сте човек, който си търси папагал с който да може да комуникира, то арата е правилният избор за вас. Тези птици могат да развият речник от около 30 думи в зависимост от вашето постоянство в обучението им. Арлекиновият ара е социална птица, която изисква ежедневни грижи и контактуване с нейния стопанин поне от порядъка на около 2 до 4 часа. Когато арата е отегчена и не получава достатъчно внимание и склонна да хапе, разрушава предмети в къщата ви, да прибегне към самонараняване и у скубане на перата си. Тези птици се нуждаят от голяма клетка и достатъчно пространство в къщата за полети, когато са пуснати да летят свободно. Клетката трябва да има подходяща кацалка и забавни играчки които да забавляват вашият любимец когато вие не сте си вкъщи хигиената е неизменна част от отглеждането на вашият любимец. Необходимо е ежедневно почистване на клетката и ежемесечно основно почистване на цялата клетка и папагалските принадлежности. Преди да пристъпите към закупуването на такъв любимец е добре да обмислите дали ще можете да полагате добри грижи за птицата и дали ще можете да покривате разходите по отглеждането като в това число висококачествена храна, разнообразие от играчки, голяма клетка и други принадлежности.
  Те са много енергични и активни птици! За доброто им здраве те се нуждаят от храна богата на мазнини и калории в Дивото те се хранят с най-различни палмови ядки семена и плодове. Прясната вода в клетката трябва да бъде винаги на разположение а в ежедневната диета е добре да присъстват много плодове и зеленчуци. Като основа в храненето е правилно да използвате висококачествена гранулирана храна, към която може да добавяте здравословни покълнали семена .
Тъй като големите Ара имат необходимост от по-високи нива на полезни мазнини е правилно да предлагате голямо разнообразие от  ядки като най полезни за тях са: Макадамия, Кашу, Бразилски орех, Обикновен орех, Бадеми, Лешници.
Ако се нуждаете от съвет за правилното, здравословно хранене и отглеждане на вашият любимец, не се колебайте да се свържете с нас на посочените по горе телефони или  контактни форми. С удоволствие ще се отзовем!