Видове

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Открийте Очарователния Свят на Видовете Папагали: Наръчник от Къщата на Папагалите.

Снимка: Zsolt71  от  Pixabay

Въведение в света на видовете папагали

Здравейте, скъпи приятели и обожатели на папагалите! Днес ще се замислим над един от най-разнообразните и интересни видове птици – папагалите. Светът на папагалите е напълно очарователен и непознат за мнозина от нас. В този изчерпателен наръчник ще ви въведем в разнообразието на видовете папагали, ще ви разкажем кои са най-популярните за начинаещи, какви са екзотичните и редки видове папагали, които могат да се открият по света, както и кои видове са известни със своята способност да говорят. Освен това, ще ви дадем повече информация за видове папагали, които не изискват толкова специални грижи, както и такива, които се нуждаят от наистина специални грижи и внимание, за да може те да ви радват десетилетия наред. Накрая, ще ви дадем съвети при избора на правилния вид папагал подходящ за вашия дом.

Разбиране на разнообразието на видовете папагали

Видовете папагали са много разнообразни и варират от размери, цветова окраска и различен тип поведение. Някои видове са по-малки и по-компактни с малки клюнове, докато други са по-големи и имат доста мощни клюнове. Папагалите също така имат различни цветове – от ярки и разноцветни окраски до по-скромни и едноцветни. Поведението на папагалите също може да варира в широки граници – от игриви и общителни до по-сдържани и по-независими. Разбирането на разнообразието на видовете папагали е много важно, за да се избере правилният вид за вашия дом.

Екзотични и редки видове папагали

За тези от вас, които търсят нещо по-необикновено, има много екзотични и редки видове папагали, които могат да бъдат вълнуващо допълнение към вашата колекция от птици. Един такъв вид е Какаду, който е известен със своя бял пухкав покрив и изключително интелигентен характер. Какадутата са изключително социални птици и се нуждаят от много внимание и стимулация. Друг рядък вид е Ара макао – най-големият вид папагал в света. Тези папагали са ярко червени и са известни със своя впечатляващ размах на крилата. Ара макао са склонни към поведение на стадо и обичат да се забавляват с играчки и грижи от своите собственици.

Видове папагали, известни със способността си да говорят

Една от най-интересните характеристики на папагалите е тяхната способност да говорят. Някои видове папагали са по-склонни да говорят от други и могат да научат да повтарят цели думи и фрази. Един от най-известните видове папагали, които могат да говорят, е Амазонският папагал – Амазона. Те са интелигентни и общителни птици, които могат да научат да говорят на различни езици. Друг известен вид е Африкански сив папагал – Жако, който е известен със своя уникален глас и способността си да говори с човешки глас. Жакото е лесно за обучение и може да научи значителен брой от думи и фрази и да формира богат речник.

Видове папагали, които не изискват специални грижи

За съжаление ще ви разочароваме, като искаме да ви запознаем с това, че няма такива папагали за отглеждане. Папагалите както всяко живо същество изискват не по малко специални грижи и преди да пристъпите към тази стъпка, да изберете определен вид папагал, е добре да се запознаете доста подробно с определения Вид и Специалист да Ви обучи с тънкостите как да отглеждате здрав и красив папагал десетилетия наред. Папагалска Къща е специализира в това и нашите специалисти с дългогодишен опит, ще ви въведат в цялостния процес по отглеждане от взимането на вашия папагал от нашата ясла до самите грижи за него.

Видове папагали, които се справят добре в определени климати

Ако живеете във влажен или сух климатичен район, има определени видове папагали, които ще се справят по-добре в тези условия. Например, Австралийският волношип папагал е известен със своята способност да се справя със сухите климатични условия. Те са устойчиви на суша и могат да се адаптират към високи температури. Ако живеете във влажен климат, може да се възползвате от отглеждането на Молукския папагал. Тези папагали са обичащи влага и се справят много добре във влажни условия.

Видове папагали, които изискват специални грижи и внимание

Има и видове папагали, които изискват специални грижи и внимание. Един такъв вид е Кокату, който е известен с това, че е много добре оперен. Кокатутата са изключително социални и имат нужда от много внимание от ваша страна. Те са склонни към депресия, ако не са достатъчно стимулирани, поради отсъствие на вашето внимание. Друг вид, който изисква специални грижи, е Големият красив папагал – Aра. Тези папагали са красиви и екзотични, но изискват доста специална диета и грижи, за да бъдат здрави и щастливи. Папагалска Къща е специализира в това и нашите специалисти с дългогодишен опит, ще ви въведат в цялостния процес по отглеждането им.

Най-добрите видове папагали за семейства с деца

Ако имате деца и търсите подходящ папагал за вашия дом, има видове, които са особено подходящи за семейства. Един такъв вид е Жакото, който е много общителен папагал и е изключително дружелюбен, като могат да ангажират вниманието на децата. Те са известни със своя забавен и общителен характер. Друг вид, който е подходящ за семейства, е Арата, те са много социални и обичат да се забавляват с децата ви. Те са активни и са готови за игра и забавление и биха ангажирали вниманието на вашите деца.

Как да изберете правилния вид папагал за вашия дом?

В заключение, препоръчваме да изберете вашия вид папагал след консултация със специалист по отглеждане на различни видове папагали. Трябва да се вземат предвид доста различни фактори, като размерът на птицата, помещението което ще обитава, необходимата клетка за определения вид папагал, както и неговата способност да говори, и не на последно място нуждите и изискванията за грижа на съответния вид. Необходимо е да разберете какъв вид папагал най-добре отговаря на вашите нужди и предпочитания. Независимо дали сте начинаещ или опитен собственик на папагал, има видове папагали, които ще ви донесат радост и удоволствие.

И Запомнете, че папагалите живеят десетилетия наред, само при полагане на ежедневни и правилни грижи, изискващи се за конкретния вид.

Папагалска Къща притежава необходимия опит, за да ви въведат в цялостния процес по отглеждането и необходимите грижи за вашия папагал. Позвънете и се консултирайте с наш специалист още днес: +359877995553

Запитване по Имейл:  Кликнете Тук

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=“5/6″]

 • Милиголд Ара Miligold Macaw

  Описание: Милиголд Ара е хигрид 1во. поколение от родители Майка Военна Ара – Miltary Macaw и баща Синьо Жълт Ара. Какво очаквате от вашия Милиголд Ара? […]
  miligold-ara-papagalska kashta
 • Ара Арлекин Harlequin Macaw

    Арлекиновият ара е хибриден вид папагал развъден в плен чрез кръстосване на Зеленокрила и Синьо жълта Ара (Ara Chloropterus×Ara Аrarauna). Продължителността на живота им варира […]
 • Синьочела Амазона Blue Fronted Amazon

    Синьочелите амазони (Amazona aestiva xanthopteryx) са едни от най-добре говорещите папагали. Безспорно са едни от най-забавните и комични птици в света на пернатите. С тяхното […]
 • Синьо-Жълт Ара Blue and Gold Macaw

    Красиви, завладяващи, интелигентни и величествени, синьо-жълтите ари са едни от най-популярните големи папагали. Тези ярко оцветени красавици могат да ви очароват не само със своята […]
 • Африкански Сив Жако

  (Жако) Psittacus е род африкански папагали в подсемейство палеотропични папагали. Има два вида Жако: конгоански- африкански сив папагал Жако (Psittacus Erithacus Erithacus) и по малкият на […]
[/vc_column][vc_column width=“1/6″][/vc_column][/vc_row]