Какви плодове и зеленчуци са най-подходящи за папагалите

Четири Ара Лир бебета, бяха излюпени в зоологическата градина на Сан Паоло
януари 30, 2017
Жако в CITES I: На животновъдите няма да бъде разрешено да продават потомство на птици с неизвестен произход
януари 30, 2017

Какви плодове и зеленчуци са най-подходящи за папагалите

Много развъдчици и собственици на домашни любимци хранят своите птици само с пелети. Тази тенденция е силно наложена в Щатите. В Европа, пелетите не са толкова популярни и много често се използват само като хранителна добавка. Видовете папагали начисляват над 350 вида , някои от които се хранят основно със семена, а други с плодове или нектар. Вярвам, че все още ина много неща,които не знаем за естественото им хранене, както и производителите на търговски храни също не знаят.

Поддръжниците на търговските диети винаги казват, храненето с пелети и добро, защото такъв вид хранене е балансирано и комплексно. Аз бих оспорил и двата довода. На първо място, как бихме могли да установим точния състав на храната, когато не знаем много за хранителните нужди на голям брой от съществуващите видове папагали? На второ място, комплексната диета би трябвало да съдържа голямо разнообразие на витамини и други добавки. Но как можем да бъдем сигурни, че те наистина работят? Много научни статии за съмнителна ефективност на синтетични витамини са публикувани в миналото.

Някои витаминови продукти , които се продават на пазара са евтини, някои са десет пъти по-скъпи и за нас развъдчиците е трудно да оценим тяхната ефикасност. Тази кратка статия е за да насърчи развъдчиците да хранят своите птици с естествени хранителни средства. Затова решихме да създадем няколко таблици с витаминен и минерален състав от плодове и зеленчуци.

 

 

ПЛОДОВЕ

 

ЗЕЛЕНЧУЦИ

0
    0
    Вашата количка
    Количката е празнаКъм магазина